Top

De Zummerse Zusters

  • De Zummerse Zusters
25,00
per stuk

De Zummerse Zusters


Zorg en onderwijs door de zusters Franciscanessen in Someren-DorpDe zusters Franciscanessen Penitenten Recollectinen zo als de Franciscanessen in Zomeren voluit heetten, hebben een geweldige bijdrage geleverd aan de onderwijsontwikkeling van Someren. Zij hebben ervoor gezorgd dat het voor meisjes even gewoon was om naar school te gaan als voor de jongens.


Naast de godsdienstige taak en het geven van onderwijs waren zij de eersten, die georganiseerd de zorg voor bejaarden en zieken in Someren op zich namen. Waar de zusters zich vestigden, bloeide de kerkgemeenschap op.


Het boek is voor de leesbaarheid in vijf delen (boeken) ingedeeld: voorgeschiedenis, het klooster, het gasthuis, het onderwijs en het fotoboek. Herhalingen in het boek zijn daarom onvermijdelijk. Alle foto's als niet anders vermeld, komen uit de collectie van de schrijver.


Omdat door ruimtegebrek niet meer foto's geplaatst konden worden zijn deze in een apart gedeelte gerubriceerd en ondergebracht en vertellen hiermee hun eigen verhaal.


Dit boek is geschreven als eerbetoon aan de zusters Franciscanessen in Someren.


Het boek begint met de komst van de zusters in Someren in 1870 en eindigt met het sluiten van het klooster na meer dan 100 jaar, in 1975.


De laatste zuster die nog in Someren werkzaam was, stopte haar werkzaamheden in 1995.Boek is nieuw, rijkelijk ge?llustreerd


216 pagina's

Verwachte levertijd: 1 dagVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over