Top

De berging van de atoomonderzeeër Koersk

Nieuw
  • De berging van de atoomonderzeeër Koersk
25,00

De berging van de atoomonderzeeër Koersk

In augustus 2000 zinkt de Russische kernonderzeeboot "Koersk" na een aantal explosies in het voorste compartiment. 118 mensen zitten vast op een diepte van meer dan 100 m, een gruwelijk scenario is werkelijkheid geworden.

Het verhaal:

In vijf hoofdstukken wordt in chronologische volgorde het fascinerende verhaal van de berging van de Koersk verteld. Van de opkomst en ondergang van de kernonderzeeboot, via de onderhandelingen met de Russen over het verkrijgen van de opdracht, de voorbereidingen en de daaropvolgende operatie op de Barentszee tot en met de thuiskomst in de haven van Moermansk.

Persoonlijke impressies:

Hoofdrolspelers en direct betrokkenen uit Nederland, Rusland en Schotland blikken terug op de berging en vertelden over hun ervaringen, elk vanuit zijn eigen invalshoek. "Video-voetnoten" in de tekst verwijzen naar video-fragmenten en interviews die exclusief zijn opgenomen in Schiedam, St. Petersburg en Aberdeen.

Technische bijlage:

Kern-gegevens, schetsen, ontwerpen en werktekeningen verschaffen de technisch geïnteresseerde lezer extra informatie over de bouw en indeling van het ergens materiaal en de Koersk zelf.

De DVD:

Naast de overzichtelijk gerangschikte video-voetnoten bevat de DVD een half uur durende documentaire van de hele operatie met unieke beelden, onder andere tijdens de berging gemaakt op de Barentszee. Als extra's zijn een computer-animatie van de berging en een fotogalerij toegevoegd.

Boek is nieuw, rijkelijk geïllustreerd (inclusief DVD)
Hardcover, 180 pagina's


Verwachte levertijd: 3 werkdagenVoorraad: 2
Reviews (0)
Stuur naar een vriend
@
@