Top

De techniek van de auto

Nieuw
  • De techniek van de auto
10,00

De techniek van de auto

Constructie en werking (Kluwer technische boeken)

 

Voor degenen die zich grondig in de autotechniek wil inwerken en daarbij een naslagwerk van redelijke omvang wil bezitten, zal dit boek een juiste keus vinden.

De auteur, in België bekend van auto technische artikelen in diverse tijdschriften, is sinds geruime tijd docent in autotechniek, zowel in theoretische als in praktische vakken. Dit stelt hem in staat om met een juiste visie datgene te beschrijven wat te maken heeft met de werking van een auto met benzine-of dieselmotor.

In de eerste plaats behandelt hij grondig de theoretische kant van de werking van een viertaktmotor, maar ook draaizuiger-en tweetaktmotoren krijgen enige aandacht.

Behalve de principiële werking komen ook de onderdelen waaruit de motor is opgebouwd ter sprake, voorzien van duidelijke afbeeldingen.

Vervolgens bespreekt hij de diverse brandstofsystemen met carburateur, benzine-inspuiting, autogas of diesel inspuiting.

De verschillende typen compressoren worden belicht in relatie tot het zuiniger laten lopen van bijvoorbeeld dieselmotoren maar ook bij het opvoeren van het motorvermogen.

Overigens komen bij het bespreken van het efficiënt gebruik van de auto zaken als stroomlijn, cw-waarde en optimale cilindervulling aan de orde. Natuurlijk is de katalysator niet vergeten.

 

Boek is als nieuw, rijkelijk geïllustreerd

214 pagina'sVerwachte levertijd: 4 dagVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over