Top

De wereld rond in het spoor van Stoomlocs

  • De wereld rond in het spoor van Stoomlocs
7,50

De wereld rond in het spoor van Stoomlocs

In Nederland kwam reeds in 1958 een einde aan het stoomloctijdperk, maar in tal van landen over de hele wereld rijden nog steeds in geregelde diensten stoomlocs in optima forma.
De auteur, stoomlocliefhebber, fotograaf en wereldreiziger, heeft stoomlocs uit 32 landen geportretteerd en tal van bijzonderheden over deze, vaak "exotische" machines vastgelegd.
Per hoofdstuk wordt een aspect van het stoomgebeuren bij de spoorwegen uit tal van Europese, Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Aziatische landen belicht, zoals: locpersoneel, zijlijnen, werkplaatsen, rangeerterreinen, depots, hellingtrajecten,tandtradlijnen en bosspoorwegen.
Aan de industriële stoomloc, die vaak nauwelijks in de schijnwerpers komt, wordt eveneens ruime aandacht besteed.
Een apart hoofdstuk is verder gewijd aan de in Nederland gebouwde stoomlocs. Al heeft de Nederlandse locomotiefbouw in kwantitatief opzicht internationaal niet zoveel voorgesteld, in kwaliteit en variëteit heeft het beslist niet ontbroken.
Het fotomateriaal is met zorg geselecteerd uit meer dan 16.000 zwart-wit negatieven en
kleurendia's
Een lijst met de gegevens van de afgebeelde locomotieven ( type,nummer,fabrikant,bouwjaar,maatschappijen ) completeert deze eerste oorspronkelijk Nederlandse uigave over wereldstoom.

Boek is als nieuw,rijkelijk geillustreerd
Hardcover,224 pagina`s


Verwachte levertijd: 1 dagVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over