Top

Een groet uit Noord-Holland

  • Een groet uit Noord-Holland
6,00

Een groet uit Noord-Holland
Een prent briefkaartenalbum uit het begin van vorige eeuw

De prentbriefkaart was in het begin van de vorige eeuw vrijwel het enige middel om over lange afstand iets te vertellen. Telefoon was weggelegd voor weinigen, mensen leven ook haar en gebruikte daarvoor een kaart met een prent die de ontvanger welgevallig zou zijn.
Zo ontstonden schitterend versierde kaarten, maar ook kaarten die het laatste nieuws in beeld brachten: ongelukken, branden, watersnood.
Bij het beeld verbaast men zich over wat er elders gebeurde. Verbazing verkeert nu in vertedering wanneer men de prentbriefkaarten in dit album beziet en zich verdiept in wat men elkaar meedeelde. Berichten uit een samenleving die zo kort geleden en toch zo lang voorbij is. De Provinciale Atlas van Holland in beheer bij het rijksarchief te Haarlem, herbergt een verzameling van 70.000 prentbriefkaarten.
Uit deze verzameling is een selectie gemaakt die in zijn soort uniek is. Niet de bekende verzameling van dorpsstraten, stadsgezichten en kerktorens, maar een collectie van beelden die tezamen het verhaal vertellen hoe men werkte en woonde in het begin van de vorige eeuw.

Boek in goede conditie, rijkelijk geïllustreerd
Hardcover, 160 pagina's


Verwachte levertijd: 1 dagVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over