Top

Groeten uit Jakarta

Nieuw
  • Groeten uit Jakarta
30,00

Groeten uit Jakarta

Ansichtkaarten van de hoofdstad 1900 - 1950

 

Jakarta is een levendige metropool met een bevolking van meer dan 10 miljoen mensen, en is de hoofdstad van de op drie na dichtstbevolkte naties van de wereld, en toch is er opvallend weinig bekend over de geschiedenis van de stad.

Er zijn zeer weinig herinneringen aan Jakarta's verleden overgebleven en die er nog zijn, verkeren vaak in slechte staat. Elk jaar worden er meer oude gebouwen in Jakarta gesloopt of raken in verval door verwaarlozing.

Het is ook niet gemakkelijk om de oude wijken van Jakarta te bezoeken. Het razend drukke verkeer, de warmte, de vervuiling en de afmetingen van de stad werken ontmoedigend en het gebrek aan informatie roept ook niet op om eens wat rond te kijken.

Toch valt er een rijke en boeiende geschiedenis te ontdekken en alleen door dit verleden te begrijpen kunnen we zien hoe Jakarta zich heeft ontwikkeld tot de stad die het nu is en welke invloeden tot de groei en ontwikkeling hebben geleid.

Het verlangen door te dringen in Jakarta's geschiedenis en de stad te laten zien zo als hij geweest is stimuleerde de auteur in zijn meer dan 20 jaar durende verzamelwoede van oude ansichtkaarten van Jakarta en zijn onderzoek naar wat daarop te zien was. vierhonderdzestig ervan zijn hier voor het eerst te zien.

Ansichtkaarten zijn een onderschatte en te weinig gebruikte Blom van historische informatie en wij prijzen ons gelukkig dat er verscheidene uitgevers van ansichtkaarten in Jakarta werkzaam waren in de eerste helft van de 20e eeuw.

Zij deden hun best om verschillende facetten van de stad op de kaarten vast te leggen. Het is niet overdreven om te zeggen dat deze kaarten ons het meest complete beeld geven van Jakarta in die jaren.

De periode 1900 - 1950 ligt nog niet zo heel ver achter ons, maar de ansichtkaarten in dit boek laten toch een stap zien die we nauwelijks herkennen.

Ze bieden ons een venster de laatste halve eeuw van een koloniale stad die op het punt stond de hoofdstad te worden van een onafhankelijke Indonesische republiek. Als zodanig leggen zij getuigenis af van het voorbijgaan van een periode die in een ver verleden ligt.

 

Boek is nieuw, rijkelijk geïllustreerd

Hardcover, 248 pagina'sVerwachte levertijd: 4 dagVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over