Top

Kunst zonder rugwind

Nieuw
  • Kunst zonder rugwind
15,00

Kunst zonder rugwind

Zaanse schilderkunst (1600 - 1950)

 

De uitgave van een kunstboek is in feite niet bijzonder: ze zijn er te kust en te keur. Zelden is echter de schilderkunst van een gewest tot onderwerp gekozen.

In dit opzicht onderscheidt "Kunst zonder rugwind" zich: er worden uitsluitend schilders en hun werk uit de Zaanstreek behandeld.

Het is een regio die altijd als eigenzinnig is beschouwd. Door het brede IJ gescheiden van Amsterdam ontwikkelde zich hier een eigen cultuur. Het was een fabrieksstreek, aanvankelijk bestemd door zijn 1000 molens, later door de levensmiddelenindustrie, ooit ook zijn misschien wat roerige arbeidsbevolking: "de rode Zaanstreek".

Kon zich hier een klimaat ontwikkelen waarin beeldend kunstenaars een kans kregen en een markt vonden? Beïnvloedden zij elkanders werk, ontstond er mogelijk een "Zaanse school"?

Op deze vragen wordt in tekst en beeld antwoord gegeven. Een in het boek opgenomen registeren bevat summiere gegevens van ongeveer 400 kunstenaars die in dit gewest hebben gewond en/of gewerkt; aan de ruim 20 van hen is ruimere aandacht geschonken.

De vrijwel geheel in kleurendruk uitgevoerde uitgaven werd mogelijk dankzij de steun van de jubilerende Mercurius Groep Wormerveer BV.

 

Boek is nieuw, rijkelijk geïllustreerd

Hardcover, 176 pagina'sVerwachte levertijd: 3 werkdagenVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code