Top

Midscheeps

Nieuw
  • Midscheeps
25,00

Midscheeps

Zeemansverhalen hebben altijd een grote aantrekkingskracht gehad op mensen aan de wal. Men keek reikhalzend uit naar een boek waarin de zeeman ons weer liet genieten van zijn avonturen tijdens zijn reizen naar verre oorden en exotische streken.
De zeeman zelf vertelde zijn belevenissen aan zijn maten tijdens de vrije uren op luik één, in de midscheeps of achteruit. Sommige verhalen lijken aangedikt en na jaren een eigen leven te gaan lijden,maar gelooft u mij, ze hebben allemaal een kern van waarheid.
Het leven aan boord was vroeger veel harder dan tegenwoordig, maar daar staat tegenover dat de zeeman toen veel meer tijd had om te passagieren, een stad te bekijken of stukje land te ontdekken. Aan boord gebeurde van alles, veel humor onderling, een stille gedragscode om elkaar te respecteren en blindelings te vertrouwen, en soms ook droevige gebeurtenissen. Ze komen allemaal voorbij in dit boek.
De verhalen laten de zeeman aan het woord van ketelbink tot kapitein. Het boek is zeer rijk geïllustreerd en laat ondermeer alle schepen zien waarop zij voeren.'Midscheeps' is het eerste boek uit een reeks, waarin het leven op de Nederlandse koopvaardij in al haar gelederen in woord en beeld tot uiting komt.

Boek is nieuw,hardcover
336 pagina`sVerwachte levertijd: 3 werkdagenVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over