Top

Roeiredders aan het Marsdiep (1824 - 1923)

Nieuw
  • Roeiredders aan het Marsdiep (1824 - 1923)
5,00

Roeiredders aan het Marsdiep (1824 - 1923)

 

Sedert de geruchtmakende stranding van de brik "De Vreede" bij Huisduinen en de zo tragisch verlopen reddingspogingen, naar aanleiding waarvan de Noord-en Zuid-Hollandsche Redding maatschappij is opgericht (1824), zijn bij de ingang van het Marsdiep in 100 jaar tijd zo'n 1000 schepen vergaan.

En telkens weer gingen ze er op uit, de vissers en vletterslui van Huisduinen en Den Helder: 10 roeiers in een open vlet onder leiding van een schipper.

Schippers als de legendarische Dorus Rijkers,Janus Kuiper en vele anderen, dan werden wonderen van dapperheid verricht door deze beroemd geworden Helderse blauwe zeeridders.

Daarover gaat het in dit boek, aan overstromingen, reddingen en bergingen op de Haaksgronden in een tijd dat men nog niet over een motorreddingsboot beschikte.

De auteur schiep uit die immense hoeveelheid gegevens, een kleurrijk maar waarheidsgetrouw epos ter nagedachtenis aan al die onverschrokken mensenredders op het Marsdiep. In het boek is tevens een complete lijst van strandingen opgenomen.

 

Boek is nieuw, rijkelijk geïllustreerd

Hardcover, 198 pagina'sVerwachte levertijd: 4 dagVoorraad: 2
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over