Top

Uit Koninklijk bezit

Nieuw
  • Uit Koninklijk bezit
15,00

Uit Koninklijk bezit
100 jaar Koninklijk Huisarchief: de verzamelingen van de Oranjes
 
100 jaar geleden nam koningin Emma het initiatief om te komen tot een afzonderlijke huisvesting voor de verzamelingen van het Huis Oranje-Nassau.
Deze bijzondere collectie bestaat uit kunstwerken, waardevolle voorwerpen, archiefstukken, maar ook persoonlijke geschenken en bezittingen.
Speciaal voor deze uitgave zijn uit deze omvangrijke verzameling honderden voorwerpen geselecteerd, en op een boeiende manier beschreven en afgebeeld, in de meeste gevallen in kleur.
In een inleidend hoofdstuk wordt uitgebreid ingegaan op het ontstaan van de vorstelijke verzamelingen in het algemeen en van het Koninklijk Huisarchief in het bijzonder. Vervolgens wordt aan de hand van een aantal thema's ingegaan op de rijke collecties van de Oranjes, bijvoorbeeld "Stadhouders en Koningen", Ten paleize, "Oranjes en de beeldende kunst", "Koninklijke geschenken".
De vele honderden objecten, van de 13e eeuw tot heden, geven samen een verrassende, boeiende en soms ontroerende kijk op het wel en wee van de Oranjes, het functioneren van de monarchie en de Nederlandse geschiedenis.
 
Boek is als nieuw, rijkelijk geïllustreerd
Hardcover, 232 pagina's


Verwachte levertijd: 1 dagVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over