Top

Van Benenwagen tot Koegelwieck

Nieuw
  • Van Benenwagen tot Koegelwieck
12,50

Van Benenwagen tot Koegelwieck

Kroniek over Terschellinger postbodes

 

Onder deze titel beschrijft Oene van Dijk een kroniek van de post op Terschelling. Via een duik in de historie en gesprekken met eilanders bleek de herinnering aan de postbodes van Terschelling nog zeer levendig door zijn.

Het oude postkantoor bouwde een historie op van velen, die in de loop der jaren bij het postwerk betrokken waren. Naast herinneringen, vastgelegd op prachtig fotomateriaal, documenten en oude tekeningen, geven de samenstellers ook een beeld van de moderne postverwerking en postautomatisering, die-hoe kan het ook anders-gelijke tred houdt met de ontwikkelingen van het vervoer en de opkomst van het vreemdelingenverkeer op Terschelling.

Dit boek heeft geen pretentie een wetenschappelijke doorwrochte historie te beschrijven. Veeleer is het hulde (vaak postuum) aan de postschippers en postbodes van Terschelling.

Veel is er in die oude tijden gebeurt. Veel is later veranderd. Maar één ding blijft er altijd: de postbode. In voor-en tegenspoed zal hij altijd de post blijven bezorgen. Dit is zijn verhaal.

 

Boek is als nieuw, rijkelijk geïllustreerd

Hardcover, 114 pagina'sVerwachte levertijd: 4 dagVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over