Top

Van heren en burgers

  • Van heren en burgers
10,00

Van heren en burgers
Geschiedenis van het lokale bestuur in Limmen

De tekst van dit boek bestaat uit drie delen. Er zijn ook drie auteurs, die elk een deel voor hun rekening hebben genomen.
Het eerste deel is door Henk Brandsma geschreven en omvat de periode van de Prehistorie tot aan de Bataafse Republiek. Het is het kortste deel, doordat de meeste bronnen van de lokale geschiedenis van Limmen tijdens de 80-jarige oorlog en de oorlog van 1799 verloren zijn gegaan.
Deel twee is van de hand van Piet van der Steen, een van de meest productieve schrijvers (en vertellers!) Van de Stichting Oud Limmen en zeer doorwrocht in de stof waarover hij schrijft. Zijn relaas begint met het ontstaan van de Bataafse Republiek waar hij terecht wat langer bij stil staat, omdat daarmee de aanzet werd gegeven tot onze huidige democratie.
Hij zou ook deel drie hebben kunnen schrijven als hij niet zelf in die periode raadslid en wethouder was geweest. Hij heeft er daarom graag overgelaten aan Kees Droog.
Deze behoort ook tot het schrijven schilderde van de "Stichting Oud Limmen", is politiek onbevangen en zeer geïnteresseerd in de Nieuwste Geschiedenis van Limmen.
Hij beschrijft de periode na de Tweede Wereldoorlog tot aan de fusie, daarbij vooral puttend uit de notulen van de raadsvergaderingen.
We hebben veel onderwerpen behandeld, maar ook een groot aantal niet; het boek zou dan nog dikker zijn geworden. Wij hopen niettemin dat iedere Limmmer en elke andere lezer er veel genoegen aan zal beleven.

Boek is als nieuw, rijkelijk geïllustreerd
Hardcover, 336 pagina's
ISBN 9090153535


Verwachte levertijd: 1 dagVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over