Top

Weerzien met Indië

Nieuw
  • Weerzien met Indië
15,00

Weerzien met Indië
Een uitgave van Waanders uitgeverij in samenwerking met het Tropenmuseum
 
Het verzamelwerk "Weerzien met Indië" bestaat in totaal uit 52 afleveringen. Elke aflevering behandelt in woord en beeld een bepaald thema.
De titels met korte inhoudsopgave van alle afleveringen volgen in het onderstaande. Een en ander biedt een overzicht van de verscheidenheid van de te bespreken onderwerpen.
Zo komt de opzet van het werk aan het licht. Zowel het verleden als het heden is aan de orde. De beschouwingen strekken zich uit tot de Indische archipel voor de komst van de Europeanen, Nederlands-Indië en het huidige Indonesië.
Zij hebben betrekking op zijn Prehistorie, zijn geschiedenis en zijn hedendaagse maatschappelijke leven.
De thematiek van het werk is bepaald door de rijke, indrukwekkende natuur van de "gordel van smaragd" en zijn veelkleurige verscheidenheid van volkeren, talen en culturen.
Het perspectief biedt zicht op het religieuze leven, de kunst en cultuur, de economie en de politieke ontwikkelingen van een land waarmee Nederland gedurende eeuwen nauwe banden heeft onderhouden en waarmee het zich daarom ook nu nog verbonden voelt.
Ooit was Indië ons tweede vaderland. Het verzamel-en naslagwerk "Weerzien met Indië" wil het herontdekken.
Maar het wil tegelijkertijd nagaan wat er van geworden is. Het wil een gids zijn voor de Nederlanders die er vroeger hun bestaan vonden of er dienst hebben gedaan als militair, maar ook voor hun kinderen en kleinkinderen en voor de nieuwsgierige belangstellende of reiziger die in een nieuwe tijd op zoek is naar de sporen van het verleden.
Twee linnen verzamelbanden, elk bestemd voor 26 afleveringen van deze serie, zijn bedoeld om de veel omvattende verzameling feiten, gebeurtenissen, ontwikkelingen en achtergronden tot gemakkelijk te raadplegen boeken te bundelen.
 
Beide boeken in prima conditie en gehele serie compleet
Rijkelijk geïllustreerd, totaal 1260 pagina's


Verwachte levertijd: 1 dagVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over