Top

Biologische Veehouderij

Nieuw
  • Biologische Veehouderij
6,00

Biologische veehouderij

Handleiding, achtergrond en praktijk

Het gedrag en de ecologie van de dieren vormen in de biologische veehouderij het uitgangspunt. De dieren moeten hun natuurlijke gedrag zoveel mogelijk kunnen uitoefenen, ook op de boerderij'. Een optimaal welzijn zal resulteren in een goede gezondheid en een goede produktie. De ecologie van een biologisch landbouwbedrijf uit zich in het streven naar een gesloten ecosysteem- het onderling afhankelijk verband tussen vee, gewassen en bodem van dat bedrijf.

In Biologische veehouderij komen achtereenvolgens aan de orde: gedrag, fokkerij, veevoeding, huisvesting, gezondheid, prijs en afzet van biologische produkten, welzijn van dieren, milieu en een aantal bedrijfsreportages. Steeds wordt het onderwerp benaderd vanuit het dier en vanuit de veehouder als manager van een landbouwecosysteem.

Kees van Veluw is docent aan de vakgroep Ecologische Landbouw van de Landbouw Universiteit Wageningen.

Biologische veehouderij verschijnt in de serie Biologische landbouw. In deze serie verschijnen ook Biologische akkerbouw (door Jaap Melgers) en Biologische groenteteelt (door Bart Willems). De drie delen zijn bedoeld voor biologische en gangbare boeren, het onderwijs (vanaf MAS-niveau), onderzoekers, beleidsmedewerkers en natuurbeheerders. Boeren, die zich willen oriënteren of die willen omschakelen, vinden hier voor het eerst bij elkaar wat ze daarvoor nodig hebben.

Boek is als nieuw,rijkelijk geillustreerd
222 pagina`s


Verwachte levertijd: 3 werkdagenVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code