Top

Honderd jaar Grootwinkelbedrijf

Nieuw
  • Honderd jaar Grootwinkelbedrijf
10,00

Honderd jaar Grootwinkelbedrijf

Een fraaie, met vele foto's en afbeeldingen van advertenties verluchte geschiedenis van een eeuw grootwinkel- en filiaalbedrijf in Nederland.
Alle bekende winkelketens komen er in voor, zoals de Bonneterie, Hirsch, Gerzon, De Gruyter, Simon de Wit, Albert Heijn, Jamin, C en A, Hollenkamp, Peek en Cloppenburgh, V en D enzovoorts.
Zakelijk, met verbluffend rake omschrijvingen, verhaalt de schrijver, die zèlf bij het grootwinkelbedrijf in dienst was (lid Raad van Bestuur Galleries Modernes en Dir.-Generaal van idem, later van dochtermijen van KBB), de geschiedenis van al die bekende winkelbedrijven, waarvan er vele niet of nauwelijks meer bestaan.
De auteur heeft overigens het doctoraal in de geschiedenis en was al tijdens zijn (late) studie bezig met het onderzoek voor dit boek.
Wie geïnteresseerd is in de ontwikkeling van alle soorten winkels die ten slotte uitgroeiden tot grootwinkelbedrijf, hetzij als kruidenier of bazaar, als modezaak, supermarkt, herenconfectiebedrijf enz. doet er goed aan dit boekwerk ter hand te nemen en zich in de boeiende historie te verdiepen. Alleen al het bekijken van de illustraties in dit boek is een boeiende affaire!

Boek is als nieuw,rijkelijk geillustreerd
Hardcover,320 pagina`s


Verwachte levertijd: 3 werkdagenVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code