Top

Molens in Noord-Holland

Nieuw
  • Molens in Noord-Holland
25,00

Molens in Noord-Holland
Dit laatse provinciale Molenboek is de derde in de serie. De tweede editie verscheen in 1981 en is alleen nog antiquarisch te verkrijgen, hetzelfde geldt voor de eerste dateert uit 1964.
In dit nieuwe Noord-Hollands molenboek worden alle 158 molens in extenso beschreven. Sinds 1981 is er veel gebeurd met de molens in Noord-Holland. Velen zijn gerestaureerd, sommige afgebrand en herbouwd en zelfs verschenen er sindsdien enkele nieuwe molens zoals de Adriaan te Haarlem en Het Jonge Schaap aan de Zaanse Schans.
Sinds 2006 is een redactie van tien mensen bezig geweest om alle gegevens te controleren en te vernieuwen. Rien Floris, bekend als verslaggever van het Noord-Hollands Dagblad, heeft een tiental moleneigenaars en molenaars geïnterviewd. De beroepsfotograaf Ruud Koppenol heeft alle 158 molens opnieuw gefotografeerd.
Van alle molens zijn meerdere kleurenfoto’s opgenomen. Daarnaast zijn in het boek enkele bijdragen over molens opgenomen die hedendaagse facetten belichten zoals de molenbiotoop en de veelvuldige verplaatsingen van molens tijdens het droogmalen van de Schermer.
Zonder cd-rom

Auteurs: Rien Floris, Marijke Visser, Han van Zwet en Jaap van der Veen
Onderzoek: Bart Slooten, Klaas Zaal en Eric Zwijnenberg
Fotografie: Ruud Koppenol
Ontwerp: Studio Berry Slok
Formaat: 24,5 x 29 cm staand
Omvang: 244 pagina’s, geheel in 4 kleuren
Afbeeldingen: 700 foto’s
ISBN: 987-90-78381-14-3Verwachte levertijd: 3 werkdagenVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over