Top

Op z`n Raas

Nieuw
  • Op z`n Raas
20,00

Op z`n Raas

Jan Raas behoort tot de grootste wielerpersoonlijkheden aller tijden. Hij was als wielrenner de baas in het peloton en wel zodanig, dat hij in het rijtje hoort van grote patrons als Fausto Coppi, Jacques Anquetil, Rik Van Looy, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Lance Armstrong.
Mannen die de koers naar hun hand konden zetten, omdat ze beter, dominanter en slimmer waren dan wie ook.
Zijn overwinningen waren vaak groots en meeslepend en zijn gezag was ongeëvenaard. Als in zijn sterke lijf de storm opstak, was hij door niemand te kloppen.
Na zijn profcarrière werd hij ploegleider en dat is een geamputeerde wielrenner.
Achter het stuur merkte hij dat zijn renners niet konden wat hij kon en dat hij daar niets aan kon veranderen. Wat niet wegneemt dat hij als coach vele malen zijn renners op z'n Raas naar grote successen heeft geleid.
Hij bereikte het hoogtepunt van zijn carrière toen hij in staat werd gesteld het totale Nederlandse wielrennen een solide basis te geven en terug aan de top te brengen.
Door allerlei oorzaken, uiteengezet in deze door de hoofdpersoon geaccordeerde biografie, verliep dat niet zoals hij gewild had. Maar zijn aandeel was geleverd en het tijdperk Raas is misschien wel de belangrijkste periode geweest in de Nederlandse wielergeschiedenis.

Boek is als nieuw,rijkelijk geillustreerd
Hardcover,232 pagina`s


Verwachte levertijd: 3 werkdagenVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code