Top

s.s.Statendam 1929 - 1940

Nieuw
  • s.s.Statendam 1929 - 1940
25,00

s.s.Statendam 1929 - 1940
De geschiedenis van het dubbelschroef turbine stoomschip Statendam en de nv Maildienst der Holland-Amerika lijn
In een wereldhaven als Rotterdam zijn er altijd schepen waarmee de mensen als vanzelf een band koesteren. Schepen waarvan de reizen met meer dan normale belangstelling werden gevolgd, waarvan menig Rotterdamse jongen álles afwist en die konden rekenen op een warm onthaal als ze weer de haven binnenliepen ... De `Statendam' was zo'n schip.
Het levensverhaal van de Statendam blijft ook nu tot de verbeelding spreken. Na een lange bouwtijd van 10 jaar met veel problemen, vertrekt de Statendam op 11 april 1929 voor de eerste van in totaal 97 transatlantische reizen. Met een inhoud van 30.000 ton en twee stoomturbines met een gezamenlijk vermogen van 20.000 pk, is dit vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn in die dagen het grootste schip van de Nederlandse handelsvloot. Naast de lijndienst met Amerika vaart de Statendam cruises naar West-Indië, het Middellandse Zeegebied en Scandinavië. In 1940 is de Statendam reddeloos verloren in z'n thuishaven Rotterdam als het schip betrokken raakt bij de oorlogshandelingen, die begin mei 1940 voorafgaan aan het Duitse bombardement van Rotterdam en als gevolg daarvan volledig uitbrandt.
Nog niet eerder is op zo uitgebreide en boeiende wijze verslag gedaan van de bouw en levensloop van dit bijzondere schip waarbij ook veel aandacht is besteed aan de wederwaardigheden van de rederij in deze periode. Geïllustreerd met talloze authentieke, nooit eerder gepubliceerde kleurenafbeeldingen, zwart-wit foto's en constructietekeningen, vormt dit boek een waardevolle toevoeging voor ieder die geïnteresseerd is in de vaderlandse maritieme geschiedenis.
Boek is als nieuw,rijkelijk geillustreerd
hardcover,352 pagina`s


Verwachte levertijd: 3 werkdagenVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over